Historien om Sven Bech A/S


Danmarks ældste anlægsgartnervirksomhed
Sven Bech A/S blev etableret i 1921 og er dermed det ældste stadigt fungerende anlægsgartnerfirma i Danmark. Virksomheden blev grundlagt af Sven Bechs far, Axel Bech, der navngav firmaet efter sig selv. De første år arbejdede Axel under ganske beskedne forhold. Han startede med skovl, rive og plæneklipper og havde kun sin cykel som transportmiddel. Arbejdsområdet begrænsede sig til Ordrup og omegn, som Axel dækkede fra sin villa på Morescosvej i Charlottenlund. Midt i 1940'erne kom Axels søn, Sven Bech, ind i firmaet. Navnet blev ændret til ”Axel Bech & Søn”, og firmaet blev omdannet til et interessentskab.


Blandt de tre største anlægsgartnerfirmaer i Danmark
I 1961 døde Axel Bech. Sven Bech overtog herefter firmaet og omdannede det til et aktieselskab, som endnu engang skiftede navn. Denne gang til Sven Bech A/S – firmaets nuværende navn. Op gennem 1960'erne og 70'erne voksede firmaet voldsomt, og man begyndte at anlægge hele boligområder og bydele, bl.a. Albertslund- og Ballerup-planen. Man havde på det tidspunkt omkring 200 ansatte, og var dermed et af de tre største anlægsgartnerfirmaer i Danmark.

Medarbejdere redder Sven Bech A/S fra konkurs i 1980
I slutningen af 1970'erne samarbejdede Sven Bech A/S med nogle storentreprenører, som desværre gik konkurs. Det resulterede i, at virksomheden ikke fik de penge, som entreprenørerne skyldte den. Sven Bech A/S gik derefter i betalingsstandsning den 13. november 1980. Til alt held var flere af virksomhedens medarbejdere villige til at indskyde kapital i firmaet, hvorefter Sven Bech A/S kunne starte op igen. Firmaet blev nu genetableret med Sven Bech og Steen Hegnet Knudsen som partnere, og i løbet af et års tid fik man igen oparbejdet en fornuftig indtjening.

Omstrukturering og vækst
Op gennem 1980'erne havde Sven Bech A/S omkring 35 ansatte, og virksomheden begyndte atter at vokse. Det samme gjorde ejerkredsen, idet den mangeårige medarbejder, Poul Østergaard, blev partner i 1991. Den gode udvikling fortsatte op gennem 1990’erne, hvor ordrebøgerne var fulde, og medarbejderstaben fortsatte med at vokse.

"De unge" kommer til
I 1997 blev tre af virksomhedens yngre kræfter - Michael Dall, Henrik Dall og Lars Jensen - budt indenfor i ejerkredsen. Tre år senere gik Sven Bech på pension i en alder af 84 år, og det samme gjorde Poul Østergaard efter lang og tro tjeneste. Steen Hegnet Knudsen overtog nu posten som firmaets direktør frem til 2007, hvor han blev afløst af Michael Dall. Sven Bech A/S ejes i dag af Michael Dall, Henrik Dall og Lars Jensen.

Sitemap - Cookiepolitik
Top